Ovako lagane salate postale su moj osnovni obrok. Bulgur kao namirnica u mojoj kuhinji je relativno kratko, a poslije prvog konzumiranja namirnica je postala češći obrok u mojoj prehrani. Radi se o namirnici koja je omiljena u bliskoistočnim zemljama - durum pšenici koja se kuha, suši i lomi.
Može se pripremati u raznim kombinacijama, a s obzirom na to da je za njenu pripremu potrebno jako kratko kuhanje, omiljena je među onima koji trebaju nešto "na brzinu", nešto poput ove salate koju sam i ja danas pripremila. Salata je bogata nutrijentima te idealna za posao.
Sastojci za salatu od bulgura
- 150 gr bulgura, skuhanog u slanoj vodi.
- Polusušene rajčice po ukusu
- Sok od jednog limuna
- Kapare po ukusu
- Šparoge svježe ili iz konzerve
- 1 dl maslinovog ulja
- 150 gr veganskog feta sira
Priprema
- Bulgur stavite kuhati prema uputama s vrećice s par kapi maslinova ulja (obično se radi o omjeru 3:1 jer bulgur popije svu vodu i nabubri).
- U skuhani i ohlađeni bulgur staviti sve sastojke iz recepta, zalijte sokom limuna i maslinovim uljem.
- Popaprite po ukusu, a budite oprezni s količinom, jer je sušena rajčica dosta slana.
Ukoliko ste kreativni, možete staviti još sastojaka koje volite ili imate u kuhinji. Improvizacija sa sastojcima je čak i dobrodošla Recept je vrlo praktičan, jer je prilagodljiv našim ukusima. Ako ste ljubitelj bulgura svakako preporučujem da isprobate i ovaj recept za patlidžane punjene bulgurom i crnom lećom.
Dobar tek!
Odgovori