• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

patliđan punjen bulgurom i crnom lećom

Objavljeno: 04.08.2019. Autor: Nataša Rajčević

Patlidžani punjeni bulgurom i crnom lećom

Eto… dočekali smo i ljeto. I rajčice i tikvice i patlidžane. Hura!!

Iako zapravo patlidžan možemo pronaći tijekom cijele godine, nekako ljeto najviše vežemo uz njega i, naravno, jedemo ga na sve moguće načine (barem ja :)). Uz tikvice, nalazi se na mom tanjuru gotovo svaki drugi dan. Iako po ovim vrućinama baš ne volimo paliti pećnicu, danas učinite malu iznimku. Za manje od pola sata imat ćete jako ukusan, zasitan i vizualno predivan obrok.

Punjenje prilagodite vlastitim željama, meni bulgur i crna leća najbolje pašu. Ali izbora je stvarno puno, slobodno eksperimentirajte.

Recept za punjene patlidžane

punjeni patliđan

Sastojci

  • 4 patlidžana
  • Šaka cherry rajčica
  • Nekoliko suhih rajčica
  • Šalica bulgura
  • Šalica beluga leće
  • 1 veća tikvica
  • Malo vlasca
  • Maslinovo ulje
  • Aceto balzamico
  • Sol
  • Začini po želji

Priprema

  1. Patlidžane prerežite na pola. Posolite ih i malo nauljite.
  2. Pecite u posudi obloženoj papirom za pečenje 20ak minuta sa prerezanom stranom prema dolje.
  3. Dok se patlidžani peku skuhajte bulgur i beluga leću (odvojeno) prema uputama na pakiranju.
  4. Tikvice narežite na manje kockice i kratko prepržite na tavici.
  5. Tikvicama dodajte skuhani bulgur, leću, sušene i cherry rajčice te začinite kombinacijom začina po želji. Ja sam ovaj put išla na orijentalnu curry mješavinu, no jednako bi ukusno bilo i sa mediteranskim začinima.
  6. Gotove patlidžne izvadite i vilicom lagano udubite (slobodno im izvadite malo mesa iz sredine i dodajte punjenju).
  7. Napunite patlidžane pa zapecite još 10ak minuta.

Prije posluživanja pospite vlascem i dobrim mlazom maslinovog ulja i aceta balzamica. Također preporučujem da pogledate i recept za zapečeni patlidžan s rajčicom i mozzarellom. Dobar tek!

Autor Nataša Rajčević

Ja sam Nataša Rajčević, zadranka sa zagrebačkom adresom. Ljubav prema kuhanju razvila sam još kao mala, kuhanje mi je najdraža vrsta relaksacije i uživam u svakom trenutku. Spremam veganska, šarena i životopisna jela. Što više boja na tanjuru, to bolje! Veliki sam fan egzotičnih, kao i tradicionalnih starih dalmatinskih jela. Svojim receptima pokušavam ljudima približiti vegansku prehranu te im pokazati kako zdrava hrana ne mora biti skupa ni komplicirana a itekako zasitna i ukusna.

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

sjemenke bundeve

Mlijeko od sjemenki bundeve

Jeste li znali da napitak sličan veganskim verzijama mlijeka možete pripremiti od sjemenki bundeve? ...

Više

zeleni smoothie

Najbolji veganski proteinski dodaci

Izbjegavanjem proizvoda životinjskog podrijetla i prakticiranjem veganstva, ne mora odmah za sobom ...

Više

lješnjaci

Mlijeko od lješnjaka

Mlijeko od lješnjaka bogate je i kremaste teksture, idealno je za vegane, a dodatan plus mu je što nema ...

Više

indijski oraščići u zdjeli

Mlijeko od indijskih oraščića

Domaće biljno mlijeko od indijskih oraščića nešto je neuobičajeniji izbor, ali jednom kada ga kušate, ...

Više

heljda

Mlijeko od heljde

Ako ste intolerantni na laktozu i gluten i ne želite koristiti proizvode životinjskog podrijetla, ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Vezano

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Copyright © 2019–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.