• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

veganski popečci od krumpira punjeni povrćem

Objavljeno: 08.10.2019. Autor: Ivana Zajačko

Veganski popečci od krumpira punjeni povrćem

  • Recept za veganske popečke od krumpira s povrćem
    • Sastojci za tijesto
    • Sastojci za punjenje
    • Priprema

Uopće ne znam kako da nazovem ovo savršeno čudo od krumpira i povrća. Popečci? Jastučići? Punjene pizzete? Moja mama ih zove FLUTE! I ja ostajem pri njezinom nazivu. Zašto flute? Ne znam! Mislim da ni moja mama ne zna! 😂😁

Kao mala sam ih često jela, ali naravno u standardnoj, nezdravoj verziji. Od kako sam promijenila prehranu, za mene je to značilo da se moram odreći svih ukusnih stvari koje sam prije jela, a ja to nisam htjela. Fluta ne, nikako! I tako sam se krenula "igrati" i isprobavati zdravu verziju. I evo je! Tako mekana, ukusna, savršeno zdrava verzija maminih fluta.

Recept za veganske popečke od krumpira s povrćem

Veganski popečci od krumpira s povrćem

Sastojci za tijesto

  • 1 kg krumpira
  • 3 dl rižinog brašna
  • 1 dl tapioka škroba
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar
  • Origano

Sastojci za punjenje

  • 1 mala glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 gr šampinjona
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 manja tikvica
  • Sol
  • Papar
  • Kajenski papar
  • Svježi bosiljak
  • Mladi luk
  • Veganska mozzarella

Priprema

Krumpir skuhajte u blago posoljenoj vodi.  Još vrućeg ga zgnječite vilicom ili gnječilicom u pire i pustite da se skroz ohladi. Nikako ga nemojte miksati mikserom.

Dok se krumpir kuha napravite punjenje.

Tikvicu naribajte na ribež, posolite i pustite da odstoji u cjedilu kako bi se ocijedila sva voda koju tikvica pusti nakon par minuta. Luk i češnjak posolite i dinstajte na maslinovom ulju, dodajte sjeckanu,na male kockice, crvenu papriku.

Kada paprika omekša, dodajte šampinjone koje ste prethodno izrezali na manje komadiće i dinstajte dok sva tekućina iz šampinjona ne ispari. Po želji još malo posolite, popaprite, dodajte kajenski papar, začine po želji.  Tikvicu dobro procijedite (ja rukama uzimam hrpice koje gnječim dok ne izađe sva voda) i dodajte ih šampinjonima. Dinstajte dok vam god sva (obavezno sva!) voda ne ispari. Pazite da vam se ne zalijepi i ne zagori.

Pred kraj dodajte sitno sjeckani svježi bosiljak.

dinstano povrće za popečke od krumpira

Pustite da se punjenje hladi dok pripremate flute/popečke.

Zamijesite tijesto od svih sastojaka i napravite valjak od kojeg ćete dobiti, otprilike, 20 kuglica (10 fluta).

Svaku kuglicu razvaljajte tanko, napunite ohlađenom smjesom, pospite mladim lukom i veganskom mozzarellom.

veganski popečci od krumpira

Preklopite s drugom tanko razvaljanom kuglicom, zalijepite i pecite u neprianjajućoj tavi s par kapi maslinovog ulja.

Svakako su još bolje kad malo odstoje. Djeca ih obožavaju, a ako ih djeca obožavaju, onda znajte da su odlične.

Promijeniti prehranu ne znači odreći se nečega što najviše volimo. Dovoljno je samo voljeti to toliko da se upornost isplati. Vi se ne morate truditi za pronaći savršenu zdravu verziju, tu sam ja za vas.

Autor Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Posvetila sam se proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica, a inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka