• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

vegetarijanske tortilje s povrćem

Objavljeno: 15.10.2019. Autor: Vlasta Jašćur

Domaće tortilje s povrćem

  • Sastojci za tortilje
  • Sastojci za punjenje
  • Priprema tortilja
  • Priprema punjenja

Od mladosti obožavam egzotiče recepte. Na žalost, u vrijeme moje mladosti nije bilo dostupno toliko raznih recepata, kao u današnje vrijeme. Nije bilo ni raznih začina potrebnih za ta jela. Srećom, danas nam je sve dostupno i mladim domaćicama je sve puno jednostavnije, samo je potrebno imati volju.

Tortilje radim često, gotovo uvijek u nekoj drugoj varijanti. Napisat ću vam recept koji je vrlo jednostavan i brz.

Sastojci za tortilje

  • 200 g pšenicnog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 120 ml mlake vode
  • Soda bikarbone na vrh žličice

Sastojci za punjenje

  • 2 paprike
  • Manja konzerva graha
  • Manja konzerva kukuruza
  • Manja konzerva graška
  • Svježa rajčica
  • Šampinjoni iz salamure
  • Grčki jogurt
  • Kurkuma
  • Curry
  • Papar
  • Čili paprika
  • Kopar
  • Češnjak

Priprema tortilja

  1. Pomiješati suhe sastojke, zatim dodati vodu i umijesiti tijesto.
  2. Podijeliti ga na 10 kuglica te razvaljati tanke tortilje promjera 13-14 cm.
  3. Jednu po jednu peći na tavici za palačinke do zlatne boje (kao na palačinkama)

Priprema punjenja

  1. Na maslinovo ulje stavite isjeckanu papriku, zelenu i crvenu, pustite da malo omekša
  2. Dodajte manju konzervu graha, kukuruza i graška, te sitno izrezane svježe rajčice. Ja stavim i šampinjone iz salamure.
  3. Popržite ih na tavi, dodajte (po ukusu) kurkumu, curry, mljeveni papar i čili papriku.
  4. Dodajte soja umak i česnjak u prahu.
  5. U međuvremenu napravite umak od grčkog jogurta, kopra i češnjaka, s malo soli.
  6. Kada tortilje napunite smjesom, prije motanja dodajte i umak.
  7. Zamotajte tortilje po želji i još ih prelijte umakom.

Ako želite još recepata za drugačije verzije tortilja svakako preporučujem da pogledate recept za tortilje s lećom, gljivama i namazom od graha i sezama kolege kolumnista Nikše Gunjevića ili recept za sirove tortilje u listovima kelja kolumnistice Ivane Zajačko. Dobar tek!

Autor Vlasta Jašćur

Ja sam Vlasta Jašćur i kuhanje je jedan od mojih mnogobrojnih hobija. Od malena sam voljela kuhati, a kako sam u obitelji imala 4 muškarca, kuhinju sam prilagodila njima. Otkad sam ostala sama sa suprugom, kuhinja se drastično promijenila. Svi moji zatomljeni recepti i ideje u glavi su došli do izražaja. Pobornik sam raznih okusa i kuhinja drugih kultura. Ipak, najviše preferiram sama eksperimentirati, mijenjajući osnovne recepte prema vlastitom ukusu. Shvatila sam da mi dugotrajno stajanje kraj štednjaka pruža neopisiv mentalni odmor. Mnogi kuhanje doživljavaju kao teret dok ja obožavam biti u kuhinji, a svoje slatke proizvode rado poklanjam prijateljima. Nadam se da ću vam prenijeti bar dio moje ljubavi prema kuhanju. Ovdje sam da s vama podijelim svoje vegetarijanske recepte.

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
veganski popečci od krumpira punjeni povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka