Veliki sam ljubitelj patlidžana na sve načine. Obožavam pesto od patlidžana, na grilu, pohane, musaku od patlidžana, ali ovaj način me vizualno zaintrigirao jer sam esteta, a jelo mi je vrlo privlačno.
Djeluje slasno i zaista i jeste, vjerujte mi. Nekoliko puta sam ga pravila ove sezone, nije nam još dosadio. U slast i vama bilo.
Sastojci za patlidžan punjen rajčicom i mozzarellom
- 1 patlidžan
- 1 veća rajčica
- Nekoliko kuglica mozzarelle
- Svježeg bosiljka po ukusu
Priprema
- Patlidžan narezati do korijena, da ostane u komadu, rajčice narezati na tanke šnite, a mozzarellu prepoloviti ako je veća.
- U režnjeve patlidžana staviti rajčice i sir, toliko da se lijepo popuni.
- Tako ponavljati dok se ne ispune svi režnjevi.
- Staviti u pećnicu na 180-200ºC i peći sat vremena. Ako vam je pećnica slabija, pojačajte temperaturu.
- Kada je patlidžan pečen, posolite i popaprite po ukusu i posipajte svježim bosiljkom.
To je to! Imate vrlo ukusan vege ručak, a ako tražite nešto malo drugačije za iskoristiti patlidžan svakako preporučujem da pogledate recept za patlidžane punjene bulgurom i crnom lećom kolegice kolumnistice Nataše. Dobar tek!
Odgovori