Svaki put kad napravim ovo jelo,u sebi, a i na glas, ponavljam: "Ovo su najbolje tortilje na svijetu!". Još prije sam na Internetu našao recept za "pulled pork" sendvič od gljiva, što mi se činilo kao super ideja, samo sam još u njega dodao ribanu mrkvu i dimljeni tofu. A potom još i leću jer mi je definitivno jedna od dražih namirnica.
Za pripremu je potrebno nešto više od pola sata, čak i manje ako leću skuhate ranije, što ovo jelo čini savršenim nama koji smo stalno u nekoj žurbi.
Namaz od graha odličan je kao podloga na preprženoj tortilji, a možete ga mazati i na tost ili neko drugo pecivo.
Recept za tortilje s lećom i gljivama
Sastojci (za 3 osobe):
- 150 g leće
- 1 luk
- 1 veća mrkva
- 6,7 većih šampinjona
- 50 g dimljenog tofua
- pola konzerve kukuruza
- 5 žlica sojinog umaka i pasirane rajčice
- žličica kumina, ljute mljevene paprike i đumbira
- sol, papar, Vegeta
- ulje
Recept za namaz od graha
- 200 g skuhanog bijelog graha
- 2 žlice sezama
- sok jednog limuna
- malo vode
- dvije žličice soli
- žličica slatke mljevene paprike
- papar po izboru
Priprema
Leću skuhajte. Stapku gljive natrgajte na komadiće, a klobuk narežite na duguljaste komade. Mrkvu i tofu naribajte. Gljive, mrkvu i tofu začinite sojinim umakom i pasiranom rajčicom. Narežite luk i popržite ga sa začinima na ulju, dodajte mješavinu gljiva, mrkve i tofua te kratko pržite prije nego što dodate leću. Dodajte kukuruz i ostale začine, smanjite vatru i kuhajte dok ne ispari sva voda.
Za namaz, izblendajte sve sastojke. Tortilju prepržite na tavi, namažite je namazom od graha, dodajte salatu i sirovo povrće po želji te umak od leće. Uživajte!
Odgovori