Ušli smo u doba godine kada nas priroda nagrađuje raznim,divnim plodovima. Preporuka i liječnika i nutricionista je da uvijek jedemo sezonsko voće i povrće. Također se preporučuje konzumacija namirnica iz područja u kojem živimo.
Kako nam polako prolaze ovi sezonski plodovi, ja sam se odlučila iskoristiti nešto od toga. Zamislila sam povrće u obliku složenca ili musake, pa čak i lazanja. Kako god zvali ovo jelo, trebamo znati da je vrlo zdravo i lagano. To su jela koja preferiram, a i omogućuju mi da pustim maštu na volju. Za ovaj složenac napisat ću vam recept koji možete mijenjati i ništa se neće dogoditi, jednako ćete imati ukusno jelo. Dat ću vam samo smjernice. Krenimo!
Recept za vegetarijanski složenac od povrća
Sastojci
- 4 rog paprike pečene na grill tavi
- 2 veća ili 4 manja patlidžana, izrezati na ploške i peći na grill tavi
- 2 veće rajčice izrezane na ploške
- 2 vege mozzarele izrezane na ploške
- 2 jaja
- 1 dcl maslinovog ulja
- Soli, češnjaka i začina po ukusu
- 2 dcl jogurta
Priprema
- Ispečeno povrće slagati po vrsti na nauljen pleh ili vatrostalnu posudu - red paprike, malo mozzarele, začina, zatim patlidžane, malo nauljiti, gore poslagati rajčicu narezanu na kolutove, malo posipati svježeg bosiljka, složiti mozzarelu.
- Posebno umutimo jogurt i jaja, te par kapi ulja.
- Složenac zalijemo jogurtom i jajima, te pečemo na 200ºC oko 50 minuta.
Kada se malo ohladi režite na oblike koji vam odgovaraju. Dobar tek!
Odgovori