Bez obzira da li je zima, pa želite prizvati ljetnije, tople dane, ili obogatiti već sunčan dan divnim bojama, ovo je poslastica koju možete konzumirati apsolutno bez krivnje 🙂
Meni osobno (uz fini okus) najdraža stvar kod ovog slatkiša je divna ružičasta (prirodna!) boja… Upravo boja je i bila inspiracija za ovu pinky divoticu 🙂
Recept za veganske, sirove čoko bombone
Sastojci:
- 20 gr osušene pitaye (ako imate svježu, još bolje, ali nažalost nismo u tom podneblju..)
- 1 mjerica biljnog proteinskog praška od vanilije
- 1 šalica kokosovog ulja
- 1/2 šalice kokosovih ljuskica (krupnog brašna)
- 100 gr crne (70%) čokolade
- 1-2 jušne žlice agavinog sirupa (ako volite slađe)
Priprema:
- Sušenu pity namočite u malo vruće vode - tek da ju prekrije u zdjelici. Ostavite tako 20-ak minuta.
- U međuvremenu u parnoj kupelji zagrijte kokosovo ulje i umiješajte kokosove ljuskice.
- U multipraktik (ili štapnim mikserom) stavite razmočenu pitayu (ocijedite od eventualne vode, iako se najčešće sve upije. Ako slučajno ostane malo tekućine, nemojte ju baciti nego ubacite u omiljeni smoothie! Dati će mu prekrasnu boju i fini tropski kick) i ostale sastojke (otopljeno kokosovo ulje, ljuskice i eventualno agavin sirup) i dobro izmiksajte. Dobiti ćete prekrasnu ružičastu pastu.
- Izlijte ju u kalup (silikonski, ili u kalupe za praline) i stavite u hladnjak na minimalno 30 minuta (može i duže).
- Izvadite, vrućim nožem (ako nisu već gotovi oblici) izrežite kockice ili druge oblike.
- Umačite kockice u čokoladu otopljenu na parnoj kupelji i stavite na papir za pečenje ili rešetku da se suše.
Obzirom da su bomboni obloženi čistom čokoladom, mogu i stajati na zraku, tj. neće se otopiti na sobnoj temperaturi, a unutra će ostati meki, kremasti - kokosno pitayasti 😀
Kombinacija okusa je odlična, i vrlo podsjećaju na popularne čupavce! Svaki ugriz biti će divno pinky iznenađenje!
Odgovori