• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

Objavljeno: 28.02.2019. Autor: Bojana Kuliš Bubalo

Tropsko čokoladni bomboni

Bez obzira da li je zima, pa želite prizvati ljetnije, tople dane, ili obogatiti već sunčan dan divnim bojama, ovo je poslastica koju možete konzumirati apsolutno bez krivnje 🙂

Meni osobno (uz fini okus) najdraža stvar kod ovog slatkiša je divna ružičasta (prirodna!) boja… Upravo boja je i bila inspiracija za ovu pinky divoticu 🙂

Recept za veganske, sirove čoko bombone

sirovi veganski cokoladni bomboni

Sastojci:

  • 20 gr osušene pitaye (ako imate svježu, još bolje, ali nažalost nismo u tom podneblju..)
  • 1 mjerica biljnog proteinskog praška od vanilije
  • 1 šalica kokosovog ulja
  • 1/2 šalice kokosovih ljuskica (krupnog brašna)
  • 100 gr crne (70%) čokolade
  • 1-2 jušne žlice agavinog sirupa (ako volite slađe)

Priprema:

  1. Sušenu pity namočite u malo vruće vode - tek da ju prekrije u zdjelici. Ostavite tako 20-ak minuta.
  2. U međuvremenu u parnoj kupelji zagrijte kokosovo ulje i umiješajte kokosove ljuskice.
  3. U multipraktik (ili štapnim mikserom) stavite razmočenu pitayu (ocijedite od eventualne vode, iako se najčešće sve upije. Ako slučajno ostane malo tekućine, nemojte ju baciti nego ubacite u omiljeni smoothie! Dati će mu prekrasnu boju i fini tropski kick) i ostale sastojke (otopljeno kokosovo ulje, ljuskice i eventualno agavin sirup) i dobro izmiksajte. Dobiti ćete prekrasnu ružičastu pastu.
  4. Izlijte ju u kalup (silikonski, ili u kalupe za praline) i stavite u hladnjak na minimalno 30 minuta (može i duže).
  5. Izvadite, vrućim nožem (ako nisu već gotovi oblici) izrežite kockice ili druge oblike.
  6. Umačite kockice u čokoladu otopljenu na parnoj kupelji i stavite na papir za pečenje ili rešetku da se suše.

sirovi vege cokoladni bomboni

Obzirom da su bomboni obloženi čistom čokoladom, mogu i stajati na zraku, tj. neće se otopiti na sobnoj temperaturi, a unutra će ostati meki, kremasti - kokosno pitayasti 😀

Kombinacija okusa je odlična, i vrlo podsjećaju na popularne čupavce! Svaki ugriz biti će divno pinky iznenađenje!

Autor Bojana Kuliš Bubalo

Ja sam Bojana, u ovih 30 i kusur godina svašta se izdogađalo. Mama je za sve znane i neznane datume kreirala najfinija slana i slatka jela koja zaista nikoga nisu ostavljala ravnodušnima. Što god sam radila, godinama, malo po malo s mamom i mnogim prijateljima sam sve više razmjenjivala recepte, proučavali smo i gledali brojne emisije, knjige, kuharice i slasne recepte i ideje modificirali i prilagođavali našim nepcima... bitan faktor u svemu je što je tata već tada bio dijabetičar, pa je sve većinom bilo prilagođeno na način da i on to može jesti. Tako kod nas npr. nema bijelog šećera u kući već preko 20 godina. Umjesto toga pronašli smo mnogobrojne, puno ukusnije opcije... isto tako, iskustvom smo saznali da za njega, a sigurno i nas - praktički za svaki recept, okus i ideju postoje mnoge zdravije, čak ukusnije varijacije. Godinama sam slušala prijedloge i sugestije da krenem i bilježiti ideje, recepte i fotografije svih finih papica sa svog stola, pa sam konačno i to počela realizirati prošlog ljeta. Nekako se sve spojilo u jedno - od pripreme hrane, prezentacije do fotografiranja i moje ljubavi prema estetskom i kreativnom izričaju. Nadam se da će moje ideje i recepti potaknuti i mnoge druge inspirirati da poboljšaju kvalitetu ishrane i uživaju u finim i zdravim papicama :)

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka