Svi smo upoznati s onim malim bucmastim (takozvanim) američkim palačinkicama. Obzirom da s njima na veliko eksperimentiram i pokušavam postići savršenu mekoću, rahlost i pun okus u svim kombinacijama sastojka - došao je red i na vegansku opciju!
Kao i u svim receptima težim jednostavnosti i brzini izrade….pa će i ovo biti jedna vrlo jednostavna opcija i kombinacija sastojaka koje sigurno imate kod kuće! Naravno, važno je da kao rezultat dobijete pahuljaste, meke i fine činkice…
Meni osobno - savršen subotnji doručak!
Recept za veganske američke palačinke
Sastojci:
- 3 banane
- 0,5 l bademovog mlijeka
- Sok 1 naranče
- 2 šalice brašna (ovisno koje upotrebljavate…) - moj favorit je pirovo brašno, možete raditi i sa pšeničnim, a ako želite gluten free verziju, stavite rižino. Rižinog brašna će trebati nešto više…
- Prašak za pecivo (8gr)
- Vanilija po želji
- Kokosovo ulje
Priprema:
- Štapnim mikserom izmiksajte banane, mlijeko i sok naranče.
- Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i vaniliju. Miješajte velikom žlicom. Ako upotrebljavate integralno brašno, biti će potrebno nešto manje brašna, dobro je postepeno ga dodavati da ne pretjerate 🙂
- Smjesa treba biti gustoće kao za fritule, čak ju malo ostavite da odstoji (10ak minuta), promiješajte i činkice su spremne za pečenje!
- Dok sve to mutite, stavite tavu na srednji plamen.
- Stavite kokosovo ulje, ako nemate može i obično biljno na tavu, te žlicom vadite smjesu i oblikujte okugle činkice.
- U jednu tavu promjera 26 cm stane 5-6 činkica (ovisno o veličini).
- Nakon što ih lijepo rasoredite, smanjite plamen i poklopite.
- Kad se na gornjoj strani naprave male rupice (trebati će minuta-dvije) okrenite i s druge strane pecite nešto kraće. I tako turu po turu…
Toliko su ukusne da ih moji twinsi čak jedu same, ali naravno - mašti na volju - namažite ih omiljenim pekmezom, čokoladnim namazom ili sličnim! I uživajte u savršenom vikend - doručku!
Odgovori