• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

Objavljeno: 26.02.2019. Autor: Bojana Kuliš Bubalo

Najukusnije veganske američke palačinke

Svi smo upoznati s onim malim bucmastim (takozvanim) američkim palačinkicama. Obzirom da s njima na veliko eksperimentiram i pokušavam postići savršenu mekoću, rahlost i pun okus u svim kombinacijama sastojka - došao je red i na vegansku opciju!

Kao i u svim receptima težim jednostavnosti i brzini izrade….pa će i ovo biti jedna vrlo jednostavna opcija i kombinacija sastojaka koje sigurno imate kod kuće! Naravno, važno je da kao rezultat dobijete pahuljaste, meke i fine činkice…

Meni osobno - savršen subotnji doručak!

Recept za veganske američke palačinke

vege americke palacinke

Sastojci:

  • 3 banane
  • 0,5 l bademovog mlijeka
  • Sok 1 naranče
  • 2 šalice brašna (ovisno koje upotrebljavate…) - moj favorit je pirovo brašno, možete raditi i sa pšeničnim, a ako želite gluten free verziju, stavite rižino. Rižinog brašna će trebati nešto više…
  • Prašak za pecivo (8gr)
  • Vanilija po želji
  • Kokosovo ulje

Priprema:

  1. Štapnim mikserom izmiksajte banane, mlijeko i sok naranče.
  2. Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i vaniliju. Miješajte velikom žlicom. Ako upotrebljavate integralno brašno, biti će potrebno nešto manje brašna, dobro je postepeno ga dodavati da ne pretjerate 🙂
  3. Smjesa treba biti gustoće kao za fritule, čak ju malo ostavite da odstoji (10ak minuta), promiješajte i činkice su spremne za pečenje!
  4. Dok sve to mutite, stavite tavu na srednji plamen.
  5. Stavite kokosovo ulje, ako nemate može i obično biljno na tavu, te žlicom vadite smjesu i oblikujte okugle činkice.
  6. U jednu tavu promjera 26 cm stane 5-6 činkica (ovisno o veličini).
  7. Nakon što ih lijepo rasoredite, smanjite plamen i poklopite.
  8. Kad se na gornjoj strani naprave male rupice (trebati će minuta-dvije) okrenite i s druge strane pecite nešto kraće. I tako turu po turu…

veganske americke palacinkice

Toliko su ukusne da ih moji twinsi čak jedu same, ali naravno - mašti na volju - namažite ih omiljenim pekmezom, čokoladnim namazom ili sličnim! I uživajte u savršenom vikend - doručku!

Autor Bojana Kuliš Bubalo

Ja sam Bojana, u ovih 30 i kusur godina svašta se izdogađalo. Mama je za sve znane i neznane datume kreirala najfinija slana i slatka jela koja zaista nikoga nisu ostavljala ravnodušnima. Što god sam radila, godinama, malo po malo s mamom i mnogim prijateljima sam sve više razmjenjivala recepte, proučavali smo i gledali brojne emisije, knjige, kuharice i slasne recepte i ideje modificirali i prilagođavali našim nepcima... bitan faktor u svemu je što je tata već tada bio dijabetičar, pa je sve većinom bilo prilagođeno na način da i on to može jesti. Tako kod nas npr. nema bijelog šećera u kući već preko 20 godina. Umjesto toga pronašli smo mnogobrojne, puno ukusnije opcije... isto tako, iskustvom smo saznali da za njega, a sigurno i nas - praktički za svaki recept, okus i ideju postoje mnoge zdravije, čak ukusnije varijacije. Godinama sam slušala prijedloge i sugestije da krenem i bilježiti ideje, recepte i fotografije svih finih papica sa svog stola, pa sam konačno i to počela realizirati prošlog ljeta. Nekako se sve spojilo u jedno - od pripreme hrane, prezentacije do fotografiranja i moje ljubavi prema estetskom i kreativnom izričaju. Nadam se da će moje ideje i recepti potaknuti i mnoge druge inspirirati da poboljšaju kvalitetu ishrane i uživaju u finim i zdravim papicama :)

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka