• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

Objavljeno: 17.03.2019. Autor: Bojana Kuliš Bubalo

Ljubav, čokolada i maline

Prisutna je u zaista mnogim desertima! Osobno, jedva čekam sezonu bobica svih mogućih veličina, boja i raspona okusa od slatkastih do kiselkastih! Malina je u tom svijetu definitivno kraljica koju se koristi za sve i svašta, a dokazano se savršeno slaže s crnom čokoladom punog, kremastog okusa! Nažalost, van sezone “ostajemo” isključivo na smrznutim malinama i onim dehidriranim!

Malinu u prahu se već može nabaviti na mnogim mjestima, a divne je ružičaste boje te standardno još divnijeg okusa!
Ove kuglice su upravo to - brzinski pripremljena, okusno - vizualna fantazija od samo nekiliko sastojaka!

Recept za čokoladne kuglice od malina

Veganske čokoladne kuglice od malina

Sastojci:

  • 30 gr kakao maslaca
  • 3 jušne žlice sirupa od agave
  • Cca 15-20 dag mljevenih badema
  • 2 žlice kakao praha
  • Prah maline
  • 15-20 smrznutih / svježih malina

Priprema:

Postupak je vrlo jednostavan

  1. Na pari rastopite kakao maslac, dodajte sirup od agave i kakao.
  2. Dobro promiješajte i onda postepeno dodajte mljevene bademe dok smjesa ne postane dovoljno gusta za oblikovanje u kuglice.
  3. Uzimajte smjesu žličicom i rukom oblikujte kuglice, u svaku utisnite malinu (smrznutu ili svježu) u sredinu.
  4. Uvaljajte kuglice u prah maline, kokos ili čokoladu! Najljepše je kombinirati, tako da dobijete veselu zdjelicu šarenih “bombona”!
  5. Ostavite na zraku da se osuše ili state u hladnjak na 15 minuta!

Garantirano privlače bojom, a okus je prava čokoladna bomba s malinastim iznenađenjem u sredini!!!

Autor Bojana Kuliš Bubalo

Ja sam Bojana, u ovih 30 i kusur godina svašta se izdogađalo. Mama je za sve znane i neznane datume kreirala najfinija slana i slatka jela koja zaista nikoga nisu ostavljala ravnodušnima. Što god sam radila, godinama, malo po malo s mamom i mnogim prijateljima sam sve više razmjenjivala recepte, proučavali smo i gledali brojne emisije, knjige, kuharice i slasne recepte i ideje modificirali i prilagođavali našim nepcima... bitan faktor u svemu je što je tata već tada bio dijabetičar, pa je sve većinom bilo prilagođeno na način da i on to može jesti. Tako kod nas npr. nema bijelog šećera u kući već preko 20 godina. Umjesto toga pronašli smo mnogobrojne, puno ukusnije opcije... isto tako, iskustvom smo saznali da za njega, a sigurno i nas - praktički za svaki recept, okus i ideju postoje mnoge zdravije, čak ukusnije varijacije. Godinama sam slušala prijedloge i sugestije da krenem i bilježiti ideje, recepte i fotografije svih finih papica sa svog stola, pa sam konačno i to počela realizirati prošlog ljeta. Nekako se sve spojilo u jedno - od pripreme hrane, prezentacije do fotografiranja i moje ljubavi prema estetskom i kreativnom izričaju. Nadam se da će moje ideje i recepti potaknuti i mnoge druge inspirirati da poboljšaju kvalitetu ishrane i uživaju u finim i zdravim papicama :)

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka