Iako na internetu ima puno verzija Kinder kolača, ja sam pronašao svoju savršenu kombinaciju. Jednostavan i brz za napraviti, ovaj kolač je idealan za one manje vješte slastičare, a savršen je i ako vam treba nešto da biste lakše "podnijeli" nedjeljno poslijepodne. Može se raditi i s nekom drugom vrstom keksa, a ja sam za ovaj recept odabrao petit kekse.
Recept za veganski Kinder kolač
Sastojci
- Paket petit keksa (provjerite jesu veganski!)
- 1050 ml sojinog mlijeka + šalica mlijeka po izboru
- 2 vrećice čokoladnog pudinga
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 185 g smeđeg šećera (ili sladilo po želji)
- 185 g biljnog margarina
- 75 g mljevenih lješnjaka ili badema
- 1 veganski biljni šlag
Priprema
- Skuhajte dvije vrećice pudinga sa 125 g šećera u 700 ml sojinog mlijeka (pazite da ne dođe do stvaranja grudica).
- Kad se malo ohladi (dok je još toplo), dodajte 125 g margarina.
- Ostavite sa strane dok skuhate puding od vanilije sa 60 g u 350 ml mlijeka.
- Dodajte 60g margarina.
- U oba pudinga dodajte mljevene lješnjake ili bademe.
- Kekse kratko umočite u mlijeko po izboru i slažite ih u kalup.
- Zatim redom stavite čokoladnu kremu, red keksa, kremu od vanilije, red keksa i za kraj veganski šlag.
- Posipajte komadićima čokolade.
U slast!
Odgovori