• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

veganski caneloni

Objavljeno: 25.03.2019. Autor: Nikša Gunjević

Veganski cannelloni i salata od mrkve i kupusa s jogurtom

SADRŽAJ

  • Recept za veganske cannellone
    • Sastojci:
    • Sastojci za salatu:
    • Priprema:

Novi recept, ovaj put opet nešto slano. Idealno i za nedjeljni ručak i za one kad vam treba nešto “nabrzinu”. Cannelloni su jedno od onih jela, kao i lazanje, u koje možete staviti bilo što, a mala je šansa da ćete pogriješiti. Otvorite hladnjak, pogledajte što imate i složite si savršenu kombinaciju. U nastavku vam donosim svoju.

Recept za veganske cannellone

veganski cannelloni

Sastojci:

(za 2 osobe)

  • 12 cannellone tjestenine
  • 100 g crvene leće
  • 100 g ječma
  • 50g kvinoje
  • 5 gljiva
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • Šalica pasirane rajčice
  • Sojino vrhnje za kuhanje
  • Veganski sir (po želji)
  • Začini (sol, papar, paprika, kumin, origano, bosiljak)

Sastojci za salatu:

  • 1 manja mrkva
  • 1/4 glavice kupusa
  • 3 žlice sojinog jogurta
  • Q žlica majoneze (bez jaja)
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte leću i kvinoju (možete zajedno jer im je slično vrijeme kuhanja) te ječam pa ostavite sa strane.
  2. Popržite sitno nasjeckan luk sa začinima: paprika, papar, malo kumina.
  3. Dodajte sitno rezanu mrkvu i gljive te leću, ječam i kvinoju. Posolite po želji i na kraju dodajte pasiranu rajčicu te origano i bosiljak.
  4. Cannellone prokuhajte u vodi dok malo ne omekšaju pa ih napunite smjesom i poslažite u posudu za pečenje, posipajte vrhnjem i ako želite, veganskim sirom.
  5. Pecite na 190°C, 15 minuta pokriveno folijom i onda još 10 da se zapeče.

Dok se cannelloni peku, pripremite salatu.

Kupus i mrkvu naribajte, dodajte jogurt i majonezu te sol i papar i dobro promiješajte.

Salata od mrkve i kupusa

Poslužite uz cannellone.

Dobar tek!

Nikša Gunjević

Autor Nikša Gunjević

Moje ime je Nikša, rođen sam 23.3.2000. godine i živim u Osijeku. Želja mi je upisati Veterinarski fakultet u Zagrebu, ali da budem iskren, ne znam hoće li me život odvesti na znanstvenu ili umjetničku stranu. Osim kuhanja, bavim se pisanjem i fotografijom. Vegan sam iz etičkih i ekoloških razloga, a glavni mi je cilj pokazati ljudima da mogu uživati u hrani i starim okusima bez životinjskih proizvoda, tako da se ne fokusiram samo na zdravu prehranu, već i na rekreiranje neveganskih jela u veganskom izdanju. Najviše volim kuhati azijsku hranu, a najmanje peći kolače (jer zaprljam i sebe i pola kuhinje). U slobodno vrijeme uglavnom nešto čitam, šetam pse u azilu ili smišljam kako ljude "navući" na veganstvo.

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Vodiči za početnike

zeleni smoothie

Sirova hrana – vodič za početnike

Sirova prehrana, sirovojedstvo ili raw food uključuje voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke, samoniklo ...

Više

punjene gljive

Veganstvo – vodič za početnike

Veganstvo se temelji se isključivo na biljnoj prehrani. Radi se o prehrani iz koje su strogo isključene ...

Više

salata-od-matovilca

Vegetarijanstvo – vodič za početnike

Ako razmišljate o prelasku na vegetarijansku prehranu, ali ne znate otkuda krenuti i kako započeti s ...

Više

Baza znanja

sjemenke bundeve

Mlijeko od sjemenki bundeve

Jeste li znali da napitak sličan veganskim verzijama mlijeka možete pripremiti od sjemenki bundeve? ...

Više

zeleni smoothie

Najbolji veganski proteinski dodaci

Izbjegavanjem proizvoda životinjskog podrijetla i prakticiranjem veganstva, ne mora odmah za sobom ...

Više

lješnjaci

Mlijeko od lješnjaka

Mlijeko od lješnjaka bogate je i kremaste teksture, idealno je za vegane, a dodatan plus mu je što nema ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja

Vezano

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.