Novi recept, ovaj put opet nešto slano. Idealno i za nedjeljni ručak i za one kad vam treba nešto "nabrzinu". Cannelloni su jedno od onih jela, kao i lazanje, u koje možete staviti bilo što, a mala je šansa da ćete pogriješiti. Otvorite hladnjak, pogledajte što imate i složite si savršenu kombinaciju. U nastavku vam donosim svoju.
Recept za veganske cannellone
Sastojci:
(za 2 osobe)
- 12 cannellone tjestenine
- 100 g crvene leće
- 100 g ječma
- 50g kvinoje
- 5 gljiva
- 1 mrkva
- 1 luk
- Šalica pasirane rajčice
- Sojino vrhnje za kuhanje
- Veganski sir (po želji)
- Začini (sol, papar, paprika, kumin, origano, bosiljak)
Sastojci za salatu:
- 1 manja mrkva
- 1/4 glavice kupusa
- 3 žlice sojinog jogurta
- Q žlica majoneze (bez jaja)
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte leću i kvinoju (možete zajedno jer im je slično vrijeme kuhanja) te ječam pa ostavite sa strane.
- Popržite sitno nasjeckan luk sa začinima: paprika, papar, malo kumina.
- Dodajte sitno rezanu mrkvu i gljive te leću, ječam i kvinoju. Posolite po želji i na kraju dodajte pasiranu rajčicu te origano i bosiljak.
- Cannellone prokuhajte u vodi dok malo ne omekšaju pa ih napunite smjesom i poslažite u posudu za pečenje, posipajte vrhnjem i ako želite, veganskim sirom.
- Pecite na 190°C, 15 minuta pokriveno folijom i onda još 10 da se zapeče.
Dok se cannelloni peku, pripremite salatu.
Kupus i mrkvu naribajte, dodajte jogurt i majonezu te sol i papar i dobro promiješajte.
Poslužite uz cannellone.
Dobar tek!
Odgovori