• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

veganski caneloni

Objavljeno: 25.03.2019. Autor: Nikša Gunjević

Veganski cannelloni i salata od mrkve i kupusa s jogurtom

  • Recept za veganske cannellone
    • Sastojci:
    • Sastojci za salatu:
    • Priprema:

Novi recept, ovaj put opet nešto slano. Idealno i za nedjeljni ručak i za one kad vam treba nešto "nabrzinu". Cannelloni su jedno od onih jela, kao i lazanje, u koje možete staviti bilo što, a mala je šansa da ćete pogriješiti. Otvorite hladnjak, pogledajte što imate i složite si savršenu kombinaciju. U nastavku vam donosim svoju.

Recept za veganske cannellone

veganski cannelloni

Sastojci:

(za 2 osobe)

  • 12 cannellone tjestenine
  • 100 g crvene leće
  • 100 g ječma
  • 50g kvinoje
  • 5 gljiva
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • Šalica pasirane rajčice
  • Sojino vrhnje za kuhanje
  • Veganski sir (po želji)
  • Začini (sol, papar, paprika, kumin, origano, bosiljak)

Sastojci za salatu:

  • 1 manja mrkva
  • 1/4 glavice kupusa
  • 3 žlice sojinog jogurta
  • Q žlica majoneze (bez jaja)
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte leću i kvinoju (možete zajedno jer im je slično vrijeme kuhanja) te ječam pa ostavite sa strane.
  2. Popržite sitno nasjeckan luk sa začinima: paprika, papar, malo kumina.
  3. Dodajte sitno rezanu mrkvu i gljive te leću, ječam i kvinoju. Posolite po želji i na kraju dodajte pasiranu rajčicu te origano i bosiljak.
  4. Cannellone prokuhajte u vodi dok malo ne omekšaju pa ih napunite smjesom i poslažite u posudu za pečenje, posipajte vrhnjem i ako želite, veganskim sirom.
  5. Pecite na 190°C, 15 minuta pokriveno folijom i onda još 10 da se zapeče.

Dok se cannelloni peku, pripremite salatu.

Kupus i mrkvu naribajte, dodajte jogurt i majonezu te sol i papar i dobro promiješajte.

Salata od mrkve i kupusa

Poslužite uz cannellone.

Dobar tek!

Autor Nikša Gunjević

Moje ime je Nikša, rođen sam 23.3.2000. godine i živim u Osijeku. Želja mi je upisati Veterinarski fakultet u Zagrebu, ali da budem iskren, ne znam hoće li me život odvesti na znanstvenu ili umjetničku stranu. Osim kuhanja, bavim se pisanjem i fotografijom. Vegan sam iz etičkih i ekoloških razloga, a glavni mi je cilj pokazati ljudima da mogu uživati u hrani i starim okusima bez životinjskih proizvoda, tako da se ne fokusiram samo na zdravu prehranu, već i na rekreiranje neveganskih jela u veganskom izdanju. Najviše volim kuhati azijsku hranu, a najmanje peći kolače (jer zaprljam i sebe i pola kuhinje). U slobodno vrijeme uglavnom nešto čitam, šetam pse u azilu ili smišljam kako ljude "navući" na veganstvo.

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka