• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

biljna prehrana

Objavljeno: 29.04.2019. Autor: Maja Savanović

Poziv na radionicu "Mala škola biljne prehrane"

Radionice "Mala škola biljne prehrane" koje će se održati u terminima 05. svibnja, 19. svibnja, 2. lipnja i 16. lipnja 2019. su namijenjene vegetarijancima, veganima te svima koji imaju želju naučiti nešto novo, obogatiti svoje dnevne jelovnike kvalitetnim, biljnim namirnicama, alergičarima na mllijeko/jaja, kuharima koji žele obogatiti svoje znanje kako bi mogli uspješno odgovoriti sve većim zahtjevima za specifične obroke...

Radionice će se sastojati od dva (2) dijela - teorijskog i praktičnog. Teorijski dio obrađuje sve važne teme iz područja biljne prehrane uz kombinaciju stručnog znanja iz dijetoterapije, nutricionizma i Ayurvede, a u svrhu osiguravanja svih potrebnih nutrijenata za dobro i zdravo funkcioniranje organizma.

Na radionicama kuhanja polaznici će vidjeti i sudjelovati u pripremi brzih, cjelovitih i uistinu ukusnih obroka koji su prilagođeni danjašnjem, brzom načinu života. Osim što se neće koristiti nikakve namirnice životinjskog podrijetla, svi polaznici će dobiti i detaljne upute o tome kako prilagoditi obroke osobama alergičnima na soju ili/i orašaste plodove i onima koji su na bezglutenskoj prehrani.

mala škola biljne prehrane program

Detalji o radionici "Mala škola biljne prehrane"

Broj radionica: 4

  1. Radionica: Prvi koraci biljne prehrane - upoznavanje s osnovnim pojmovima i namirnicama u biljnoj prehrani. Kreiranje tanjura pravilne biljne prehrane. Izrada doručka.
  2. Radionica: Kako osigurati potreban unos makro i mikronutrijenata? Brz, ukusan i cjelovit vege obrok - naglasak na proteinima, željezu i kalciju.
  3. Radionica: Biljna prehrana - mitovi, predrasude, zbilja. Vege popečci i okruglice.
  4. Radionica: Prilagodba klasičnih recepata biljnom načinu prehrane - tips & tricks. Deserti bez grižnje savjesti.

Voditeljice: Ivana Šimić, mag. nutricionizma i Mr.sc. Irena Švenda magistra nutricionizma, B.S. in Ayurveda, mag. ing. bioproc. inž.

Trajanje radionice: 3 sata

Datumi: 05. svibnja 2019., 19. svibnja 2019., 2. lipnja 2019. i 16. lipnja 2019. (nedjelja) od 09:00 - 12:00

Cijena: 250 kn /1 radionica, popust 10% na prijave u paru (20% popusta za cijeli paket - 800kn)

* za polaznike škole odobravaju 20% popusta na individualne konzultacije

Mjesto održavanja: Adhara centar za Nutricionizam i Ayurvedu, Antunovac 27, Zagreb

Prijave: 099 331 4304, mail: [email protected] , adhara.hr

Informacije o radionici: https://www.facebook.com/events/1261423067355395/

Detalje programa možete pronaći ovdje.

O voditeljicama radionice

Ivana Šimić, magistra nutricionizma i aromaterapeutkinja. Kao rezultat višegodišnje suradnje s Prijateljima životinja pružila joj se prilika za dodatno obrazovanje iz područja biljne prehrane (Plant Based Nutrition) na Sveučilištu Cornell. Autorica je knjige Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi koja je nastala u suradnji s Prijateljima životinja kao prva knjiga takve vrste izdana u Hrvatskoj. U Adhara centru radi u savjetovalištu kao nutricionist te vodi radionice kuhanja.

Mr. sc. Irena Švenda, magistra nutricionizma i magistra bioprocesnog inženjerstva, B.Sc. Ayurvede, fitoterapeutkinja, yoga terapeutkinja, konzultantica s bogatim iskustvom. Voditeljica Adhara centra za Nutricionizam i Ayurvedu.

Autor Maja Savanović

Ja sam Maja Savanović, mama jednom dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Vege.hr prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka