• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Vegetarijanstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Veganstvo
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Sirova hrana
    • Recepti
    • Mali savjeti
  • Baza znanja
  • Superhrana

Vege.hr

Čupavci bez glutena

Objavljeno: 18.04.2019. Autor: Helena Jakoliš

Čupave ledene kocke bez glutena

  • Recept za čupavce bez glutena
    • Sastojci za biskvit
    • Sastojci za čokoladnu glazuru
    • Priprema čupavaca

Čupavci su oduvijek bili omiljena poslastica mog djetinjstva. No kada sam prešla na bezglutensku prehranu, morala sam naučiti kako zamijenti klasično pšenično brašno i dobiti onaj fini, mekani i sočni biskvit. Napravila sam nekoliko izmjena, a ovaj put donosim vam recept za čupavce u sirovoj verziji.

Neću vam pretjerivati kada vam kažem da je ovo nešto najbolje do sada i da se nećete osjećati krivima zbog sadržaja sastojaka, s obzirom na to da je ova delicija napravljena od orašastih plodova koji su bogati izvor proteina i zdravih masnoća poput kokosovog ulja. Zvuči vam prilično dobro, zar ne? I uz sve to obogaćni su domaćom čokoladom izuzetno bogatog okusa.

Ovo je savršena delicija u onim trenucima kada vas uhvati žudnja za slatkim. A što je najbolje od svega je to da danima ostaju sočni.

Recept za čupavce bez glutena

Čupave ledene kocke bez glutena

Sastojci za biskvit

  • 180 g indijskih orašćića
  • 130 g badema
  • 200 g kokosovih ljuskica + kokosove ljuskice za uvaljati čupavce
  • 50 ml ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 30 g kokosovog maslaca
  • 1 žlica punomasnog kokosovog mlijeka
  • 4-5 žlica meda

Sastojci za čokoladnu glazuru

  • 80 g kakao maslaca
  • 40 g ekstra dj.kokosovog ulja
  • 4 ½ do 5 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 4 do 5 žlica sirovog kakao praha

Priprema čupavaca

  1. Za čupavce sameljite orašaste plodove i kokosove ljuskice u multipraktiku.
  2. Posebno na vodenoj kupelji rastopite ulje i maslac, pa dodajte sve sastojke smjesi orašastih plodova. Smiksajte do fine teksture.
  3. Uzmite pravokutni kalup, obložite ga papirom za pečenje i u njega ravnomjerno nanesite smjesu.
  4. Stavite na kratko vrijeme u zamrzivač da se stisne.
  5. Za to vrijeme na vodenoj kupelji lagano rastopite kakao maslac, kokosovo ulje i med.
  6. Maknite sa kupelji, dodajte kakao prah i dobro pomiješajte.
  7. Izvadite čupavce i svaki uvaljajte u čkoladnu glazuru i kokosove ljuskice.

Vrlo jednostavno i brzo. U slast!

Autor Helena Jakoliš

Ja sam Helena Jakoliš, savjetnica zdrave prehrane i mlada autorica kuharice Zdravo i slasno bez glutena, koja je iz svoje teške zdravstvene situacije, gdje sam kroz dugi niz godina zbog nedijagnosticirane celijakije razvila brojne bolesti, izvukla najbolje što sam mogla i pomogla ne samo sebi, nego i tisućama drugih u sličnim situacijama. Ujedno sam i autorica istoimenoga bloga i strastvena zaljubljenica u dobru fotografiju. Svoju ljubav prema pravoj, izvornoj i nutritivnoj prehrani provodim i na svom radnome mjestu u Farmacia spec. prodavaonici gdje sam pokrenula uslugu Zdravog kutka. Misija mi vas je inspirirati i pomoći vam da postignete uravnoteženi stil prehrane pomoću čiste, izvorne i nutritivno bogate hrane. "Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana."

Svakako isprobajte i ove recepte!

toplo hladna salata od šampinjona
veganski jogurt
salata od bulgura
špagete s pestom od tikvica
veganski Alfredo umak
vegetarijanske tortilje s povrćem

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

himalajska sol

Himalajska sol

Himalajska sok je kamena sol (halit) često ružičaste nijanse zbog minerala u tragovima, a koristi se kao ...

Više

kakao maslac

Kakao maslac

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz kakaovca ili zrna kakaovca i, unatoč nazivu, ne ...

Više

domaći seitan

Seitan

Seitan ili sejtan je visokoproteinsko vegansko jelo koje se koristi kao zamjena za meso. Priprema se od ...

Više

domaća granola

Granola

Domaća granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a glavni razlozi su ti što se brzo ...

Više

aquafaba od graha

Aquafaba - zamjena za jaja

Aquafaba je naziv za tekućinu koja zamjenjuje jaja (cijelo jaje ili bjelanjak) u veganskoj kuhinji, a ...

Više

proizvodi od glutena

Što je gluten

Gluten ili u prijevodu "ljepilo" je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, piru, raži, a sadrži ga ...

Više

sojino mlijeko

Sojino mlijeko

Domaće sojino mlijeko sjajna je alternativa kravljem mlijeku i često korišten biljni napitak u veganskoj ...

Više

Footer

Vege.hr

Portal Vege.hr pokrenut je jer smo uočili nedostatak profesionalnih informacija iz kategorije vegetarijanstva i veganstva u Hrvatskoj. Više

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

  • Gastronomija.hr
  • Moja Zimnica
  • Vege.hr
  • Vrtlarica.hr
Copyright © 2019–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka