Jedan recept posvećen svima koji bi htjeli eksperimentirati s veganskim kolačima, a ne znaju odakle bi počeli, i naravno, svim lijenim veganima koji u nedjelju poslijepodne hodaju po kući u potrazi za nečim slatkim.
Jednostavan kolač od samo nekoliko glavnih sastojaka, bez skupih namirnica koje možete naći samo u trgovinama zdrave hrane, a opet veganski i jako fin.
Ako baš ne ljubite šumsko voće, jednostavno ga izostavite i dobit ćete najobičniju čokoladnu tortu. U tom slučaju preporučujem da u smjesu dodate malo naribane kore naranče.
Recept za čokoladnu tortu sa šumskim voćem
Sastojci:
(za jedan okrugli kalup)
Kora:
- 100g digestive keksa (provjerite je li veganski)
- 3-4 žlice mljevenih orašastih plodova po želji
- 50g biljnog margarina (ili kokosovog ulja)
Krema:
- 500 ml veganskog vrhnja za šlag
- 300 g tamne čokolade za kuhanje
- 100 g zamrznutog šumskog voća
- 1 žlica kukuruznog škroba (gustina)
Priprema:
- Izblendajte kekse i orašaste plodove ili ih zdrobite valjkom.
- Margarin otopite i pustite da se malo ohladi prije nego ga pomiješate s keksima.
- Ako smjesa bude presuha, dodajte malo sirupa od javora ili datulja.
- Rasporedite smjesu po kalupu i ostavite sastrane dok napravite kremu.
- Ugrijte slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu (bit će tekuće).
- Prelijte preko kore i pustite da se ohladi i stisne.
- Ugrijte šumsko voće na laganoj vatri u vrelo dodajte gustin razmućen s malo vode (da se ne stvore grudice).
- Kad se čokolada dovoljno stisnula, preko nje stavite šumsko voće i ohladite barem 3 sata prije posluživanja.
Uživajte!
Odgovori