Tofuneza je zdrava, veganska verzija majoneze, a radi se od svježeg tofua. Tofu je sir od soje koji se proizvodi od sojinog mlijeka i koagulanata kao što su limunska kiselina, nigari ili kalcijev sulfat. Tofu je zdrava namirnica ...
Veganstvo
Slatka kaša od prosa koju ćete obožavati
Ne znam jeste svi, kao i ja, ovisni o ukusnom doručku koji je u isti tren lagan ali i zasitan obrok. Ako jeste, mislim da će vam se u topla ljetna jutra svidjeti ovaj moj prijedlog. Proso je bezglutenska, zdrava i lako probavljiva ...
Tradicionalno na vege način - veganska pašticada
Pašticada, ne može tradicionalnije od toga. Kultno dalmatinsko jelo koje se priprema za posebne prigode i svaka nona ima svoj recept za koji tvrdi da je naravno najbolji. Pašticadu karakterizira slatko-kiselo-slani okus, koji na ...
Chia puding s matchom i jagodama
Totalno sam se zaljubila u matchu i pravo mi je osvježenje kao novi dodatak doručku. Matcha je zeleni čaj u prahu, dosta snažnog okusa, koji se vrlo lijepo može ublažiti voćem i prirodnim zaslađivačima. Prirodno je bogata ...
Veganski maslac
Ovaj veganski maslac ne sadrži palmino ulje koje mnogi vegani izbjegavaju zbog ugrožavanja staništa orangutana kao posljedica povećanja broja plantaža palmi. Glavni sastojak veganskog maslaca je kokosovo ulje jer kokosovo ulje na ...
Meringue gnijezda s bobičastim voćem
Jedva sam dočekala sezonu jagoda da spremim ovaj lagani desert. Veganski meringue radi se od aquafabe (vode u kojoj se kuhao slanutak). Ovaj recept ne može bez šećera (agavin slad u ovom slučaju ne možemo koristiti kao ...
Espresso čokoladni brownies
Ovo je savršen recept za sve ovisnike o kavi (kao što sam i sama) - mekani čokoladni biskvit sa suptilnim okusom espressa, bolju kombinaciju ne možete poželjeti!! Za dodatnu sočnost sam koristila pire od jabuke. Jako ga je ...
Veganski Kinder kolač
Iako na internetu ima puno verzija Kinder kolača, ja sam pronašao svoju savršenu kombinaciju. Jednostavan i brz za napraviti, ovaj kolač je idealan za one manje vješte slastičare, a savršen je i ako vam treba nešto da biste lakše ...
Veganski ratatouille iz pećnice s pirovim špagetima
Ratatouille je poznato francusko jelo iz regije Provanse. Zahvaljujući svojim sastojcima (tikvica, patliđan, rajčice, paprika) možemo ga nazvati pravim ljetnim jelom. Iako smo još nekoliko mjeseci od ljeta, ja sam se na jedan ...
Bombice od heljde - šampinjoni punjeni rižotom od heljde
Ovaj recept je nastao sasvim slučajno. Kolegica me je pitala što da radi sa oljuštenom heljdom koju je kupila, i ja se sjetila da i imam negdje zabačenu i, nenamjerno, zaboravljenu vrećicu oljuštene heljde, pa sam pomislila da je ...